Hoewel wij graag ieder van jullie persoonlijk te woord staan, willen we een toestroom aan mails vermijden. Hieronder vinden jullie daarom de meest gestelde vragen met hun desbetreffende antwoorden.  Staat jouw vraag hier echter niet tussen, aarzel niet om ons te contacteren.

#COVID-19

Indien er lessen niet kunnen doorgaan tijdens het eerste semester omwille van COVID-19 gaan we het lesgeld van deze COVID-19 geannuleerde lessen in vermindering brengen op het nog te betalen lesgeld van het 2de semester. Indien het lesgeld van het 2de semester ook al overgemaakt is storten we het lesgeld van de geannuleerde COVID-19 lessen op het einde van het schooljaar terug op je bankrekening.

#WANNEER START HET NIEUWE SCHOOLJAAR?

Het schooljaar bij Fabric Magic start meestal op de derde week van september en eindigt op de voorlaatste week van mei.

#GEEFT EEN LIDMAATSCHAP BIJ FABRIC MAGIC MIJ GARANTIES OP PROFESSIONELE OPDRACHTEN?

Neen, een opleiding vang je aan met de ambitie beter te worden in jouw discipline. Deelnemen aan onze opdrachten mogen daartoe geen motivatie zijn en zijn zodoende ook niet gegarandeerd.

#GAAN DE LESSEN DOOR IN DE SCHOOLVAKANTIES EN OP FEESTDAGEN?

Neen, tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen lessen. Net als schoolgaande leerlingen verdienen ook onze leden hun welverdiende portie vakantie.

#HOEVEEL KOST EEN OPLEIDING?

Alle info aangaande de prijzen van onze opleiding vind je via onze website-menu terug bij DANCE, MUSICAL en VOCAL

#KAN IK HET LESGELD VAN 1 SEMESTER OOK IN DELEN BETALEN?

Als het financieel niet haalbaar is om het lesgeld per semester (of per jaar) over te maken kan er eventueel een afbetalingsplan afgesproken worden. Gelieve dit wel steeds op voorhand aan te vragen via roeselare@fabricmagic.be

#MAG JE EIGEN DRINKEN EN ETEN MEENEMEN?

Voor alle ouders en #MagicMakers voorzien wij warme en koude snacks en dranken aan democratische prijzen in de bar. Voor leerlingen (geen ouders) die het graag gezond houden, kunnen hun drinkfles gratis laten aanvullen met water via de barman.

#WAT ALS IK TE VEEL SCHOOLWERK HEB?

Een professionele opleiding vraagt om een professionele werkethiek. Net als in het werkveld verwachten wij van onze leerlingen de capaciteit om hun schoolwerk mooi rond hun lessen bij Fabric Magic in te plannen.

#BEN IK VERPLICHT OM NAAR ALLE LESSEN TE KOMEN?

Een lidmaatschap bij Fabric Magic verbindt je tot verplichte aanwezigheid op al onze lessen. Team-gevoel en vooruitgang zijn key in een opleiding als de onze en kan je enkel behalen als je steeds aanwezig bent. Afwezigheid is enkel gewettigd als je bij de volgende les het ziektebriefje kan tonen aan de docent of bij een dwingende reden zoals een trouw, overlijden, examen,…

#BEN IK VERPLICHT EEN OUTFIT AAN TE SCHAFFEN VAN FABRIC MAGIC?

Al onze leerlingen dienen verplicht een uniform te dragen. Al onze kledingstukken kunnen voor aanvang van het nieuwe schooljaar gepast en besteld worden. Geen outfit is geen les.

#WANNEER MOET IK MIJN LESGELD OVERMAKEN?

Lesgeld overmaken doe je per jaar of per semester en steeds voor je aan de opleiding start.

#VANAF WELKE LEEFTIJD KAN IK DEELNEMEN AAN DE OPLEIDINGEN?

Deelnemen kan je vanaf 9 jaar.

#TOT WELKE LEEFTIJD KAN IK DEELNEMEN AAN DE OPLEIDINGEN?

Selecteren doen wij op basis van talent. Niet op basis van leeftijd. Houd er wel steeds rekening mee dat de gemiddelde leeftijd van onze leden tussen de 9 en 35 jaar zit.

#HOE VRAAG IK EEN KUNSTENAARSKAART AAN?

Een kunstenaarskaart vraag je aan via de website https://www.artistatwork.be. Via onderstaande link vind je een 7 stappenplan terug hoe je dit moet doen.

#MOET IK EEN EXTRA SPORTVERZEKERING AFSLUITEN?

Neen, elke #MagicMaker is na betaling van het lesgeld automatisch verzekerd bij Danssport Vlaanderen vanaf 1 september tem 31 augustus. Bij een kwetsure of ongeval kan je hieronder het juiste document  downloaden.  Vul zeker de GEEL gearceerde velden in en mail dit document door naar roeselare@fabricmagic.be. Wij bezorgen het getekende exemplaar daarna aan DanssportVlaanderen voor de verdere afhandeling.

#WORDEN REPETITIES VOOR OPDRACHTEN VERGOED?

Dit hangt af van opdracht tot opdracht. In vele gevallen beschouwen wij je deelname aan een opdracht als een leerrijke ervaring. Indien opdrachten of de repetities daarvan wel vergoed worden krijg je daar op voorhand bericht van.

#MIJN ZIEKENKAS BETAALT EEN DEEL VAN DE OPLEIDING TERUG. HOE KAN IK DIT AANVRAGEN?

Log in op ledenbeheer.be, ga naar attesten en download je bewijs van inschrijving (met detaillering van cursussen en betaalden lidgelden). Dit is reeds door ons digitaal getekend en is geldig voor je mutualiteit. Bezorg dit samen met het officieel aanvraagformulier (te bekomen via je mutualiteit) aan je ziekenfonds.

#MAG IK AUDITEREN VOOR EXTERNE PRODUCTIES EN/OF OPLEIDINGEN?

Indien die productie en opleiding in kwestie je engagement bij Fabric Magic en haar opdrachten niet in het gedrang brengt, mag je zeker ervaring opdoen bij onze collega’s. We vragen wel dat je dit eerst even aanvraagt per mail naar roeselare@fabricmagic.be, zodat we met ons intern team kunnen bekijken of we jou voor deze producties en/of opleidingen toestemming kunnen geven.